Öregdiákoknak

Orzságos iskolanővéri diáktalálkozó, 2020

tovább a programhoz >>

 

Öregdiákok találkozóinak rendje a Svetitsben:

A Svetits örömmel várja volt tanítványait. A találkozók sikeres megszervezéséhez próbálunk minden segítséget megadni, néhány esetben azonban segítségüket és megértésüket kérjük.

A Svetits épülete - közoktatási intézmény voltából fakadóan - tanítási napokon 5 - 21 óráig (a hét utolsó munkanapján 17 óráig) van nyitva. Kérjük, ha a Svetits épületében szeretnének találkozni, lehetőleg ekkorra szervezzék együttléteiket!

Egyéb lehetőségek:

  • Minden évben meghirdetjük szeptember utolsó szombatján 14-től 17 óráig az „ÖREGDIÁK TALÁLKOZÓ”-t, amikor szeretettel várjuk a korábban végzetteket és az iskola nyugdíjban lévő és jelenlegi tanárait egy kis kötetlen beszélgetésre. Ezen a napon lehetőség van – fizetési kötelezettség nélkül – osztály- vagy évfolyam találkozók megszervezésére is.
  • Megjelölünk még néhány szombati napot is, melyeken kérésre megoldjuk az épület nyitvatartását 14-17 óráig:                      2022-ben: május 14., szept. 24.               

  • Egyéb időpontokban is próbáljuk megoldani az épület biztosítását, de ilyenkor az osztálytalálkozók idejére (rendkívüli időben) gondoskodnunk kell portásról, aki nyitja az épületet, aki a felügyeletet ellátja a találkozó idején, és a befejezést követően ellenőrzi, bezárja az intézményt. Ez előzetes (min. 15 nappal korábbi) egyeztetés után 1500 Ft/óra díj fizetése után lehetséges, amennyiben tudjuk vállalni. 

A találkozók szervezése kapcsán Pénzes Andrea élelmezésvezetőt keressék a Svetits portáján keresztül!

          A Svetits iránt érzett szeretetükben bízva köszönjük megértésüket!

 

Kedves egykori Tanítványaink!

Minden évben november 17-én rendezzük meg a  Svetits napot, melyre szeretettel hívjuk és várjuk Önöket!

Amennyiben tehetik, kérjük, jöjjenek el, az ünnepi szentmisére, hogy együtt adjunk hálát azokért a kegyelmekért, amelyekkel - intézményünk fennállása óta - az Úristen elhalmozott bennünket!

Természetesen a Svetits-nap minden eseményére szeretettel várjuk Önöket!

 

Kedves régi Svetits-diákok!

Minden régi diák segítségét kérem, hogy emlékei és esetleges feljegyzései alapján néhány kérdés megválaszolásával járuljon hozzá a Svetits 1950 és 2015 közötti történetének megírásához.

Kérdéseim:

1. Mikor (mely években) tanultál a Svetitsben?

2. Milyen fontosabb eseményekre emlékszel ebből az időből?

3. Emlékeid a tanárokról, a nővérekről (a nem tanár nővérekről is)?

4. Kik tartottak lelkigyakorlatot azokban az években?

5. Milyen színdarabokat adtatok elő?

Ezekre a kérdésekre írásban az alábbi e-mail címre várom a válaszokat:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden segítséget köszönök!

Géczy M. Erzsébet

 

Kedves egykori Diákjaink!

 

Intézményünk fenntartója, a Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációja (SSND) 2013. október 24-én ünnepelte alapításának 180. évfordulóját. A Rend 1858-ban létrejött Magyar Tartománya 2013 októberében emlékezett 155. születésnapjára. Örömmel és hálatelt szívvel kívánunk boldog születésnapot az Iskolanővéreknek, egyúttal kérjük az Önök imáját valamennyi elhunyt és élő iskolanővérért! 

 

Kedves egykori Diákjaink!

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, amennyiben családjukban akad bármilyen tárgyi emlék, fénykép, amely a Svetits Intézet 1896 és 1948 közötti történelmével kapcsolatos – különös tekintettel Stillmungusz M. Margit nővérre – és szívesen megosztanák velünk, köszönettel fogadjuk segítségüket.

Természetesen nem kell megválniuk emlékeiktől, ha nem szeretnének. Ebben az esetben kérjük Önöket, névvel és pontos címmel juttassák el intézményünk portájára az adott dokumentumot, a másolás után pedig visszaküldjük Önöknek. (Az anyagok gondozásával és visszajuttatásával M. Andrea nővér foglalkozik.)

Emellett bármilyen 1948 előtti, Svetits Intézettel kapcsolatos tárgyi vagy írásos emléknek – mint adománynak – is örülünk.

KÖSZÖNJÜK az elmúlt időszakban Önöktől kapott megemlékezéseket, dokumentumokat. Legutóbb a Svetits Róm. Kath. Tanítóképző 1930/31-ben végzett diákjainak tablójáról kaptunk egy remek minőségű fényképet, amelyen Mellau Márton igazgató úr is szerepel. A fénykép már látható a Mellau-emlékkiállításon.

Az Úr áldása kísérje Önöket és szeretteiket!

 

Kedves volt Diákjaink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Iskolamúzeumunkban Mellau Márton munkássága előtt tisztelgő kiállítás nyílt, melynek megtekintésére minden kedves egykori Diákunkat szeretettel várunk.
Egyúttal felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Mellau Márton Svetits Intézetben eltöltött éveiről szóló visszaemlékezései (az Iskolanővérek Magyar Tartományának kiadványa) korlátozott példányban Intézményünk portáján megvásárolható.
tovább a plakáthoz>>

 

 

A Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Életmese címmel hirdetett pályázatot (2013-ban), melyen Dr. Fegyveres Mária gyermekorvos, intézetünk egykori diákja különdíjban részesült. A nyertes pályamű alább olvasható.

 

 

 

                 

ökoiskola

Szalagtűző műsor
Mikulás műsor az általános iskolában
Évnyitó az általános iskolában
Termények megáldása-óvoda
Általános iskolás kisdiák
Karácsonyi műsor a gimnáziumban
Szalagtűző
Nyakkendőátadó műsor
Kollégiumi beavató
Karácsonyi műsor
Sítábor
Farsang az általános iskolában
Máriapócsi zarándoklat
Svetits-hetek előadásán
Gimnazisták klubja
Gimnáziumunk röplabda csapata
Karácsonyi kézműveskedés
Óvodai karácsony
Svetits-nap
Általános iskolás kisdiákok
Gimnáziumi évnyitó
Kaláka együttes koncertje
Svetits-cukrászda
Svetits-nap
Diákelőadás a Svetits-héten
Szeptember 2023
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Nincsenek események